Posted on / Uncategorized

Erstatning for skade

Min søster ringede op forleden. Græd og var arrig. Til at begynde med kunne jeg slet ikke forstå, hvad der var sket. Men da det gik op for mig, hvad det var hun sagde, fik jeg et chok. Min niece på 16 år var blevet voldtaget. Hun havde været til fest med nogle veninder og var på et tidspunkt gået på toilettet. Der var hun blevet overfaldet af to drenge. De havde slået og voldtaget hende. Hun var kommet hjem sent og havde låst sig inde på sit værelse.

Min søster havde hørt, at hun kom hjem, men blev først bekymret, da pigen ikke viste sig derhjemme. Hun havde forsøgt at få hende vækket, men fik ikke svar, da hun bankede på døren til værelset. Hun tænkte, at hendes datter nok sov, så hun tænkte ikke mere på det. Men da pigen stadig ikke havde vist sig, ved 6 tiden om aftenen, så blev hun bekymret. Hun havde brudt døren op og fandt sin forslåede datter, som nægtede at tale om, hvad der var sket.

De var kørt på skadestuen med hende, forklarede sygeplejersken, hvad de vidste, og så var pigen blevet undersøgt. Voldtægt og alvorlige slag på hele kroppen.
Politiet var blevet tilkaldt, og pigen talte med dem. Hun havde fået noget beroligende, så chokket ligesom ikke var så voldsomt. Eller måske virkede det på hende, så hun blev lidt ligeglad med al ting, og derfor godt, ville tale med politiet.

Efter samtalen rådede politiet min søster og hendes mand til at finde en god advokat i København, hvor voldtægten var sket. Politiet fortalte, at der skal lægges sag an mod de to unge mænd. Beskrivelserne, min niece havde givet dem, tydede på, at det er to unge, som politiet har holdt øje med i lang tid nu, efter en anden voldtægtssag, som ligner min nieces meget. De havde sagt, at min niece helt sikkert kan få offererstatning. Der skal dog også anlægges en strafferetssag mod de to mænd. Sagen om offererstatning behøver ikke at tage så lang tid, men strafferetssagen kan tage tid. Hvis voldtægtsmændene er dem, som politiet har en mistanke om, at det er, så skal advokaten være opmærksom på, at de har en rigtig dygtig advokat, som fik dem frikendt i den tidligere sag. Det er så ikke helt samme sagsområde som for eksempel trafikskader.

Min søster var ulykkelig: ”Min datters liv er ødelagt. Hvordan kan hun nogensinde få et normalt sexliv?” Godt spørgsmål. Jeg forsøgte at berolige hende med, at der er mulighed for at få hjælp til psykologer i den slags sager. Og det skal hun have min niece. Hurtigst muligt. Jeg sagde faktisk til min søster, at hun skal finde en psykolog, som allerede nu, mens min niece kommer sig over slagene og chokket, kan komme og begynde et behandlingsforløb. Det er jo en ung kvinde, hormonerne risler hurtigt, og det vil være synd for hende, hvis hun skal miste sin ungdom, fordi hun er angst for mænd og sex. Og skyldfølelse skal hun ikke lide af. Det er jo ofte den, som er virkeligt destruerende for et liv.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *