Posted on / Sundhed og velvære

Hvordan taber man sig?

Dette spørgsmål er et af dem jeg ofte støder på når jeg læser rundt omkring på nettet. Det er et rigtigt følelsesladet spørgsmål og der er rigtig mange desperate overvægtige som vil gøre hvad som helst for at tabe de overflødige kilo.

Jeg læser typisk omkring slankekur på effektivkur.dk og der er en masse gode artikler, e-bøger med opskrifter og meget andet. Det, der tiltaler mig ved den tilgang der er derovre er at det ikke er denne type slankekur, hvor man kun må spise 17,5 gram af en agurk. Ideen er at man skal kunne have det godt ved at være på slankekur, det skal ikke være en pinsel, så øger man risikoen for at man falder tilbage til de gamle dårlige vaner, når det bliver for meget.

Hvis man spiser rigtigt er der ingen grund til hverken at veje sin mad eller tælle points. Det handler udelukkende om at få kroppen til at arbejde og få den til at forbrænde mere energi end den indtager. Dette kan gøre på tre måder, enten ved at man spiser mindre, dyrker mere motion – eller spiser de rigtige ting. Det sidste punkt er omdrejningspunktet på specielt proteinkurene som Paleo og Slow Carb.

Det hele går ud på at man skal skifte sine hvide kulhydrater ud med nogle andre – allerede ved dette punkt er man utrolig langt. De hvide kulhydrater er stort set ren sukker og spiser du en skive toast brød kan du som alternativ i princippet ligeså godt tage en sukkerknald – eller 10. De langsomme kulhydrater er længere tid om at blive nedbrudt i kroppen og derfor holder de forbrændingen oppe i længere tid. De langsomme kulhydrater stabiliserer dit blodsukker og du vil få det meget bedre.

Langsomme kulhydrater lyder kedelige, men med et par opskrifter kan man sagtens få nogle lækre retter ud af det. De langsomme kulhydrater er primært linser og bønner, så hvis man skifter sit brød, pasta, ris og kartofler ud med linser eller bønner, så vil man se kiloene rasle af og man vil opleve en hel anden måde at leve på.

Det er også vigtig at man husker sine vitaminer når man er på slankekur. Det er nogen gange det glipper en smule at huske på dette når man er i gang med at tabe sig. Men det er altså super vigtigt at huske på dette.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *