Posted on / Fritid og fornøjelser

Bondegårdsferie – en anderledes familieferie

Søger du og din familie en anden ferie end den obligatoriske tur på camping eller rejse til syden? Så burde i prøve bondegårdsferie – en anderledes familieferie. Bondegårdsferie er det tætteste, du kommer, hvis du og familien gerne vil prøve noget nyt og lære landmandslivet nærmere at kende. Bondegårdsferie udbydes oftest af gårde med en aktiv landproduktion, hvilket giver mulighed for at deltage i bondemandens og gårdens daglige aktiviteter i den udstrækning det er tilladt, og som du har lyst. Du kan klappe en ko, samle æg, fodre kattene, klø en gris på ryggen, køre hø ind eller prøve at sidde i bondemandens traktor og børnene kan måske endda få en tur.

Da bondegårdsferie foregår på en bondegård, som er en aktiv landbrugsdrift, kan jeres familie ikke altid regne med, at værterne har ressourcer til at tilbyde måltider på gården. Derfor er det kanon at man på en bondegårdsferie altid bliver indlogeret i egen bolig eller lejlighed på eller ved gården, hvor i har muligheden for at lave jeres egen mad inden i tager ud og hjælper bondemanden eller nyder gårdens forskellige aktiviteter.

Der er mere end 120 gårde i Danmark, som tilbyder en hyggelig og underholdende bondegårdsferie for hele familien. Et eksempel på dette er bondegårdsferie hos Nymarksminde ved Vodskov i Nordjylland. Landsforeningen for Økologisk landboturisme tilbyder også bed and breakfast og bondegårdsferie på økologiske landbrug. Her kan familien få et indblik i en økologisk livsform og et økologisk landbrug. Har du hørt grisene smaske? Været med på skattejagt? Leget landmand for en dag? Kælet med en lille kaninunge? Fået ridetur på en lille pony? Har du prøvet at stå ansigt til ansigt med de store køer? Kan du ikke nikke genkendende til nogen af disse men føler det er noget du og din familie gerne vil prøve og kan få en sjov dag ud af, så prøv bondegårdsferie – en anderledes familieferie.

Bondegårdsferie findes også i en anden ferieform, kendt som ”Ferie på landet”. Dette foregår også i egen bolig, der enten kan være et separat hus eller en selvstændig lejlighed på gården. Her er der imidlertid ikke mulighed for at spise på gården, du står helt selv for husholdningen, dette kan være for familien der gerne vil trække sig tilbage og bare nyde hinanden efter en hyggelig dag på landet. Vælger du ferie på landet frem for bondegårdsferien kommer du ud på en gård som ikke har en aktiv landbrugsproduktion, men man kan deltage i aktiviteter, som der som regel er flere af, sådan et sted, da der som sagt ikke er en produktion der skal passes. Mange af disse gårde tilbyder aktiviteter som, rideture, bålaftener med hygge og snobrødsbagning eller grillaftener. At vælge ferie på landet frem for bondegårdsferie kan være et godt alternativ, hvis du vil bo landligt og have en fast base du kan bruge i løbet af dagen, imens i udforsker områdets seværdigheder og attraktioner. Men en bondegårdsferie er at foretrække, hvis I ønsker en mere intim og autentisk oplevelse, som vil kunne huske for livet og være et evigt glad minde.

 

Disclaimer

2 thoughts on “Bondegårdsferie – en anderledes familieferie

  1. Det lyder bestemt som en ferieform, man burde tage et nærmere kig på. Og så er det jo også et ret spændende motiv, som er valgt til at pryde denne artikel 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *