Posted on / Fritid og fornøjelser

Bag om streetwear

Streetwear stammer fra Los Angeles, og udviklede sig fra surf kulturen i starten af 1980’erne. De tidligste streetwear brands fik deres inspiration fra punk og hiphop kulturen – og sidenhen blev også sportsmiljøet en inspiration til streetwear; bl.a. kendetegnet ved at Adidas og Kangol begyndte at producere streetwear såsom t-shirts, hoodies og sneakers.

I 1984 hijackede Nike superstjernen Michael Jordan fra Adidas, og dette viste sig for alvor at sætte gang i streetwear produktionen. Nike var nemlig superstjernen på sneaker-scenen i 80’erne, og Michael Jorden blev ansigtet udadtil, der for alvor satte fokus på sneakers, t-shirts og streetwear generelt. Også mærker som Carhartt og Timberland har været involveret i streetwear siden begyndelsen, og særligt i forbindelse med rap-gruppen Wu Tang Clan.

I dag er streetwear en fast del af herremoden, og der er sidenhen kommet mange nye mærker til. En af de nyere trends er, at diverse pladeselskaber er begyndt at producere deres eget streetwear; her med tanke på eksempelvis Phat Farm, Sean John, Roca-Fella og G-unit Clothing.

Streetwear i Danmark

I Danmark er streetwear naturligvis også en fast del af modebutikkerne – og langt de fleste unge mænd sværger til streetwear. Det forholder sig således også sådan, at streetwear ikke længere er undergrund – og at streetwear kan være trendy, innovativt og smart. Det er ikke kun hængerøvsbukser og store sweatshirts som i 90’erne.

Herhjemme er pladeselskaberne også begyndt at producere deres egne tøjkollektioner – og særligt et dansk pladeselskab er blevet meget, meget populært. Vi taler naturligvis om danske Cheff Records, der vel nok er mest kendt for at huse rappere som Kidd, Raske Penge og Klumben. Selvom musikken er Cheff Records hovedbeskæftigelse, så er deres streetwear også blevet et stort hit.

Hvis du er til rap og hiphop, så har du sikkert set newcomers som Kidd og TopGunn rende rundt i en Cheff Records trøje – og nu kan du selv få fingrene i denne lækre sweatshirt. Derudover producerer Cheff Records også caps og t-shirts. Kendetegnet for deres kollektion er simplicitet. Alle deres modeller består af en grundfarve i enten sort eller hvid – og med Cheff Records printet i en modfarve. Det er klassisk streetwear, som bare holder.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *