Posted on / Fritid og fornøjelser

Brug nematoder mod uønskede snegle

Der er rigtig mange ting, der kan skade din have. For mange haveejere er snegle et kæmpe problem, og de ved typisk ikke, hvordan de skal komme problemet til livs. Der er forskellige måder hvor på man kan bekæmpe snegle, men én af de mest effektive og brugte måder er nematoder.

Måske har du hørt om det før? Nematoder er små gennemsigtige rundorme, der angriber sneglene. Nematoderne vandes ud i jorden, og så søger de efter snegle at inficere. De tiltrækkes bandt andet af sneglenes slim. Hvis det så lykkes at finde frem til en snegl, så vil nematoderne forsøge at invadere sneglen via dens åndehul bag på den udposning ovenpå sneglen, der bliver kaldt kappen.

Nematoden frigiver så nogle bakterier fra dens tarm og efter 1-3 uger er næringen i sneglen ved at være brugt op og der produceret derefter et stort antal nye ”infektive” stadier, der så er klar til at søge ud i jorden for at lede efter nye snegle at inficere. Hvis en snegl er blevet inficeret stopper fødeoptagelsen efter et par dage, og herefter graver den sig ned i jorden og dør efter 1-3 uger.

Nematoderne anvendes primært forebyggende, og det er en effektiv metode mod snegle, og det bliver benyttet af mange haveejere rundt omkring. Man kan snildt købe dem via nettet, og de bliver derefter leveret i en indpakning.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *