Mel og melmøl - ulækkert
Posted on / Uncategorized

Møl i melet

Melmøl er små insekter som oftest findes i dit køkkenskab eller skuffer. De søger efter tørvarer såsom havregryn og korn. Og selvfølgelig mel – som man oftest finder dem i. Sørg altid for at afskaffe alle produkter som du har fundet møl i, da de ellers vil sprede sig videre til andre madvarer i dit skab. Du vil også se møl angribe og æde af tekstiler, men her er der tale om en anden type møl. Hvis du har haft melmøl eller frømøl er det som sagt vigtigt at du afskaffer de fødevarer som er ramt af møl. Og herefter skal du omhyggeligt rengør skabe og skuffer som de har været i – de lægger æg!

Hvis du ser larver

Hvis du ser larver eller væv som ligner spindelvæv kan det være et godt tegn på møl. Kom ind i alle hjørner og kroge af skabe og skuffer og tjek også på emballagen af produkterne i skabene. De kan være svære at få øje på. Jeg havde engang selv melmøl som havde angrebet alt fra vores beholdere med mel, pasta og morgenmadsprodukter til noget tørret frugt. Der var lagt voldsomt mange æg – nu kan jeg ikke huske om det var melmøl eller frømøl – og det tog flere dage før vi fik helt styr på problemet. Selv efter at have tømt skabene og rengjort fra top til tå i revner og sprækker, fandt vi dem stadig dagene efter.

Brug for skadedyrsservice

Vi endte derfor til sidst med at kontakte vores lokale skadedyrsservice da vi læste os til at de kunne klare problemet langt hurtigere og bedre end vi selv kunne. De kom over to omgange og sprøjtede med et stærkt insektmiddel og lagde også små limfælder ud som tiltrækker de sidste møl der ikke døde af sprøjtemidlet. Efter de to gange de sprøjtede har vi aldrig set skyggen af dem igen – vi har dog opretholdt en højere hygiejne i køkkenet efter anbefaling af den tekniker som kom fra Skadedyrsbekæmpelse København. Jeg kan altså kun anbefale at man får professionel hjælp, da alle de penge vi smed efter insektsprays og dårlige fælder, endte med at være spild af tid og penge.

Så hvis du har et problem med melmøl og frømøl, så få det behandlet hvis problemet er i større omfang. Har du kun fundet en 2-3 møl så kan du nok godt prøve dig ad med et håndkøbsmiddel. Her er der bare svært at være sikker på at man har dræbt alle, da æggene lægges i skjul og er svære at se. Tjek dine skabe og se om du selv har melmøl i dine stivelsesholdige madvarer.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *